Voedings- en dieetadvies

Een diëtiste is een specialist op het gebied van voeding. Ze geeft wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding en gezondheid (en de daarbij horende problemen), op maat van en in samenspraak met de cliënt. De diëtiste ondersteunt en begeleidt je bij het aanpassen van de voedings- en leefgewoonten. Ze geeft een antwoord op alle vragen rond product- en etiketinformatie, voedingsclaims, het samenstellen van een voedingspatroon, het aanpassen van recepten enz.


Tijdens de eerste consultatie maak ik kennis met de cliënt. Ik bevraag de huidige leef- en eetgewoonten. Daarna geef ik advies aangepast aan de noden van de cliënt en aan de problematiek. De cliënt krijgt praktische informatie om zijn dieet goed te kunnen volgen. Na akkoord van de cliënt, krijgt de huisarts een verslag. Bij de volgende consultaties evalueer ik wat goed ging en wat niet. Bij elk consult krijgt de cliënt tips en advies om het voedings- en dieetplan makkelijker op te volgen. De huisarts krijgt op regelmatige basis een verslag van de consulten en het behandelplan.

De diëtiste geeft voedings- en dieetadvies bij:
- gezonde voeding
- vegetarisme en veganisme
- sport
- gewichtsproblemen
- diabetes en gestoorde suikerwaarden
- hart- en vaatziekten
- voedselallergieën en -intoleranties
- ...

Daarnaast begeleid ik cliënten die een proteïnedieet willen volgen. Hiervoor werk ik met de producten van Pro10 Pharma.

Breng bij een eerste consult een (eventuele) verwijsbrief van de arts, eventueel een recente bloedanalyse en een vignet van de mutualiteit mee.

Voedselzandloper

Nuttige links

Vlaams Instituut Gezond Leven: www.gezondleven.be
Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten: www.vbvd.be
Diabetes Liga: www.diabetes.be